Thursday, June 7, 2012

tut...tut...

Assalamualaikum .. 


Waaaa .. dah lama tak post apa-apa cerita . Kali ni kita dengar lagu je lah dulu .







HOLAHOLA !!

Ni gambar time diba pergi Istana Negara .


yang ni pulak time Hari Terbuka TUDM . 
Best . Gempak gitu !

*Kapten tu bila diba buat tabit hormat dia 
senyum sampai namapk gigi laaaa .
heheheeee >__< 
*Time nk balik siap ada escort polis lg .

Ok . sampai sini saja kali ni . Selamat Membaca :)

daripada Diba -DB-

Tuesday, January 24, 2012

Sijil Paling Mahal

Assalamualaikum ..
Sijil Paling Mahal ?? apa tu ? hehe .. kaka Diba yang gelarkan SPM itu Sijil Paling Mahal . 
Memang betul jugak . SPM yang menentukan hala tuju akan datang .
GoodLuck Batch 2012 yang amik SPM  !!!
chiayok !!





Thursday, November 24, 2011

I am left handed !!

Assalamualaikum ..
Ehh !! nak tahu ?
kalau nak tahu , diba sebenarnya seorang kidal (menggunakan tangan kiri) .
Diba nak tahu jugak apa kelebihan seorang kidal . Ibu cakap orang kidal ni sebenarnya istimewa yang dikurniakan oleh ALLAH S.W.T .
Alhamdulillah .
tapi.... otak diba ni bagus dalam melakukan apa ye ?!

ohh !!!! baru  diba tahu .
 Seorang kidal tu , otak kanan menguasai 
kawalan muzik , seni , kreativiti , tanggapan , emosi dan kebijaksanaan . 
Tapi , diba tak ada lah kreatif mana pun . HeHe :D
Ada kakak form 6 kawan Veesha dia nampak diba tulis pakai tagan kiri . 
lepastu dia tanya "are you left-handed ?" diba cakap "yeah ! why ?"
Dia tanya lagi "if you left-handed you must be smart . Are you smart ?"
Diba tak tahu nak jawab apa . diba cuma cakap
"saya pandai yang lain tapi bukan akedemik"

Rupa-rupanya , ada jugak HARI KIDAL SEDUNIA . (tak tahu lah pulak :P )
Disambut pada 13 Ogos . Tapi , yang menyambut tu budaya orang barat .
(takpayah sambut kalau budaya org barat ni manalah tahu berdosa kalau sambut)



Ok . sampai sini saja kali ni . Selamat Membaca :)

daripada Diba -DB-

Penyanyi Antarabangsa Terkini

Assalamualaikum ..
Kalau sebelum ni Maher Zain popular dengan lagu islamnya di Malaysia 
antaranya ialah insyaAllah , Palestin will be free dan sebagainya .
Kini , rakannya Irfan Makki turut popular di Malaysia dengan lagunya Waiting For The Call , I believe and Mabrook .




Jom sama-sama kita dengar :))


daripada Diba -DB-

Sunday, October 9, 2011

Menghantar Pengantin ke Taiping kemudian naik Cameron

Assalamualaikum ..
Ok. Nak cerita ni ..semalam , 
 Bangun dlm jam 6. Lepas dah siap , gerak ke 
R&R Rawang . Kita org berkumpul kat sana
dan sarapan di sana . Nak tgk gambarnya tak?!
Ni haaa...
bergambar selepas makan dan sebelum gerak .

one happy family :)

Kita org gerak dalam jam 8 lebih jgk lah . Perjalanan ke Taiping dalam 2 jam . Bila dah sampai Taiping , kita org terus ke dewan Taiping. 
Aduhh -.- awal lagi lah .. So, kita org pegi homestay 
yg Tok Teh menginap . Bila sampai sana , tunggu semua bersiap.
alamak !! takde pulak gamba time sampai . kalo ada pun kat camera Pak Cik Hafidz . Hmm.. lepas semua dah siap , start enjin and vrooomm !!! hehehe . takde lah . kita org pun gerak .tunggu kereta pengantin kat stesen minyak shell .Ok dah perasan yg kita org dah lambat . patut sampai Dewan dalam jam 12.30 tapi dah nak dekat jam 1 . Ok , kereta pengantin dah sampai jomm jalan ..

dah sampai depan Dewan , fuyoo !! segak uhh Uncle Zairen . ni gambarnya...

baru aje samapi depan dewan

jom kita melangkah masuk ke dalam dewan .

betapa sweetnya .masuk2 dewan , ade byk belon2 . :))
hehehe ♥ 

kiri kanan tu budak silat . iring pengantin ke pelamin.

cantik kan ?? :-D

sebelah pelamin ada bdk bersilat . menakutkan .
ada yg pakai parang , kayu... 

family kita kita aje kat meja V.I.P.
 hehe

ini meja kedua . V.I.P

yeah !! adek2 yg bersama Diba . aisyah and adawiah.

ini pakcik suda lapa orrrr ..

ini lah suasana dlm Dewan . yg ade balon love tu meja V.I.P
meja belah kanan , yg kerusi tade org tu , tu tmpat Diba :))

mari makan :))

belon ni dapat time acara pengantin letupkan belon . 
dalam belon , ade belon love ni . byk . semua terbang ke atas .
ni yg diba dan aisyah dpt . (mane tak. belon letop depan muka kita org)

ijat happy ngan belon besa tu :))

Diba ngan aisyah suka tgk belon oren nie :))
can i take it ?? NO !! ish2..

mereka selalu bersama . 

ibu && ayah ♥ 

smile !!!

senyum .. 
*muka pengantin perempuan ni mcm pelakon dlm cerita 
keimanan cinta (tv9) yg Adlene Tsen . HeHee..



candid :)

yummy .. sedap muffin tu :)) potong ! potong ! potong ape ?
potong kek tu ;- )

dan akhirnya !!! kita bergambar bersama pengantin .

Diba bergambar ngn pakcik . Oopss !
uncle emi . hehe  . muka mcm khairul fahmi . :: Untung r ::
LOL ! nanti diba edit jap ea .

ni haaa .. sme kan ?? cuma fahmi tembam ckt .
huhu ;-D

ok !! diba nk ucapkan selamat pengantin baru.
*Diba dpt bwk alek belon ni :)))
happy !!!

Next story pulak .
Lepas keluar Dewan . Kita org singgah surau 
berdekatan utk solat . Dah pukul 3 lebih ni .
Bila tanya konvoi2 tadi "jom naik cameron?? " ..
"OK on !! jom !!! " hehehee . TERBAIKK♥ 
Kita org pun gerak . masa otw bukak tingkap . Dah la ujan , tambah pula awan agak tebal . sejuk uuhhhh 0_0
Sempoi aje . Naik Cameron pakai baju kurung ,
HeHee :))

acik zana bergambar ngn ayah dan adam .
berada di ladang strawberry.

nak posing jugak . Kalau petik .
DENDA bayar 1 biji RM5 .
FuyOOO !!! -__-

Achik posing kat tempat yg byk bunga :))

KAMI bagaikan berada di LONDON ..
wah !! sejuk o_O

HeHee .. ibu !! senyum !!
*click x3 (org snap gamba)

beli barang kat pasar Cameron .


Murah .. Murah ..

tak sah kalau pegi Cameron tak beli strawberry nie .


Fuhhh !!! sampai sini sahaja cerita .
THE END . 
eh! semua ini berlaku pada 8.10.2011


daripada Diba -DB-


Thursday, October 6, 2011

Semoga Berjaya !!

Assalamualaikum  ..

haaa!! tengok tajuk pasal apa di atas ??

"Semoga Berjaya" . itu bermaksud Diba akan menghadapi sesuatu .

tapi apa eaa ?? mestilah final exam . tapii ... semua yg dah cikgu ajar still ingat ke ?? or dah lupakan ??

errghh .. InsyaAllah . kalau dah study tu , mohon pada ALLAH S.W.T semoga yang dah 

belajar and cikgu ajar tu tidak kita lupa dan bermohon kuatkan daya ingatan kita dalam pembelajaran harian . 

 keadaan ni memang menakutkan .

Diba reka . kalau cikgu nak sebut jawapan 
  A : Atiqah
B : Biela
C : Ciera
D : Diba .

so , kalau nk diba nk jawab sebut aje mcm nie :))

 final exam ni mesti buat yg TERBAIK . Sebab nak buat ibu dgn ayah bangga .

mana tak , tgk lah along punya keputusan pecubaan SPM !! kebanyakkan membanggakan .

Diba pon terharap agar diba pon akan dapat macam tu .

And good luck to my friend :)) 

diba doakan semoga kita dapat pencapaian yang membanggakan . 

Amin .. !!

yeah !! berharap akan gembira macam ni lepas dapat keputusan nanti .

Sekian . 
daripada : Diba -DB-

Thursday, June 2, 2011

Photo of Me and my frenzz :D

Salamualaikum :)
Dah lama tak update . sebelum ni sebab tak dapat sign in . 
tak tahu lah kenapa masalah tak dapat sign in .
kali ni tak tahu nk cerita apa . so kita tgk gamba2 kengkawan diba n gamba diba je lah .
Enjoy it <3

:: ok nie dia pemilih blog ini ::
:: Nur Addibah ::

:: My Best Frenzz ::
:: Aisyah ::

:: My Best frenzz ::
:: Fad ::
:: My Best Frenzz ::
:: Dayana ::

:: My classmate ::
:: masyita ::
:: gud frenzz ::

:: classmate ::
:: k-miey ::
:: gud frenz::

:: My Best frenzz ::
:: atiqah ::

:: My lovely kezen ::
:: Billa ::

:: My Best frenzz ::
:: Husna ::

:: My Best Frenzz ::
:: Lin ::

:: classmate ::
:: aena ::

:: classmate ::
:: ain ::

:: My Best Frenzz ::
:: shazz :: 
:: My Best Frenzz ::
:: jannah ::

:: My Best Frenzz ::
:: marsya ::

:: My Best Frenzz ::
:: zairul ::

:: My Best frenzz ::
:: Nurul ::
:: sebelum merentas desa ::

:: di mana ada camera, di situ ada kami ::

:: kami senantiasa senyum ::

:: kami budak sekolah ::

:: di muzium negara ::
:: with atiqah again ::

:: diba again ::
:: mcm gadis lolipop ::
:: nama kuda tu "Dong" ::
:: masa naik rasa takot sgt2 sebab telalu tinggi lorh kuda nie ::




yeah . ni saja gambar2 buat tatapan semua . 
sehingga berjumpa lagi .
"dong" say : byebye :)